Nyhetsarkiv

Transdev velger FleetControl i Gästrikland

10.10.2023

Transdev driver kollektivtransport i Gästrikland. I desember 2023 aktiveres en ny tiårig trafikkavtale med 66 busser, og det er Transdev som skal fortsette å drive denne avtalen videre. FleetControl inngår som en del av systemløsningen. 

Triona er stolte av at Transdev nok en gang har valgt FleetControl som IoT-løsningen om bord på kjøretøyene. Dette innebærer at FleetControls kjøretøycomputer fungerer som en sentral enhet og gateway for annen maskinvare på bussen. I den nye avtalen blir det 52 splitter nye elbusser. Fra disse vil FleetControl blant annet rapportere batteriparametere som ladenivået til drivbatteriet. Andre eksempler på tjenester FleetControl leverer er: 

  • kjøretøydata til sanntidssystemet,
  • eco-drive støtte via førerskjermen (for jevnere og mer miljøvennlig kjøring)
  • et nytt system der Transdev selv kan lage regler for når ulike advarsler og alarmer skal sendes til sjåfører og/eller trafikkledelse (for å øke effektiviteten)

Kjøretøycomputeren er en helt ny modell med kraftig økt kapasitet og flere funksjoner enn tidligere. Dette garanterer muligheten for å kjøre programvare fra tredjeparter på kjøretøyets datamaskin samt enda flere applikasjoner i fremtiden uten å måtte installere ekstra maskinvare. 

Transdev er en global aktør innen persontransport med hovedkontor i Frankrike.  

Les mer