Nyhetsarkiv

Nytt skogsystem hos Statens Fastighetsverk (SFV)

06.05.2020

I starten av året vant Triona en konkurranse ang. kravanalytiker for det svenske Statens Fastighetsverk (SFV). Oppgaven innebefatter gjennomgang av behov samt å ta fram krav for SFV for å støtte deres skoglige aktivitet i en kommende anskaffelse.

Konkurransen stilte krav til erfaring i kravanalyse, men også til erfaring i GIS og skogbruksdrift. Skogbruksdrift er en av Trionas prioriterte bransjer og vårt nest største kundesegment hvor vi har ca. 30 kunder i Norden, som f.eks. Bergs Timber, Biometaria, Holmen, Norrskog Wood Products, SCA, Setra, Skogdata, Sveaskog og Stora Enso. Derfor føles det ekstra godt å få både en ny kunde og et spennende oppdrag innenfor området. I oppdraget vil vi dra nytte av all kunnskap vi har opparbeidet oss gjennom årene hvor vi har jobbet med systemløsninger for hele skogens verdikjede fra planteskoler, skogplanlegging, virkesflytprosessen og produksjonsplanlegging til systemer for skogsmaskiner (maskinGIS) og sagbruk.

Å få være med tidlig og hjelpe en bedrift med å finne de rette kravene for å oppnå den ønskede virksomhetsnytten er noe vi virkelig brenner for! Gjennomføringen av kravstillingen i denne oppgaven gjøres smidig med sprinttenking og i nært samarbeid med SFV. Imidlertid, i den verden vi lever i akkurat nå, med covid-19, har vi møtt på utfordringer med å gjøre dette på avstand. Dette har har stilt nye krav til arbeidsmetodikken for både oss og SFV. Men med positive og engasjerte mennesker hos kunden har vi lyktes med å gjøre det beste ut av situasjonen der vi har jobbet oss frem til en arbeidsmåte som fungerer for oss alle. Vi skulle gjerne ønsket å kunne sees oftere, men med samarbeidsvilje og de rette verktøyene har vi likevel lyktes med det viktigste - kommunikasjonen!

Vi ser frem til å hjelpe SFV de kommende månedene med å ta fram de rette kravene, slik at de deretter kan fortsette med anskaffelsen og til slutt få et system som gir dem ønsket virksomhetsnytte!

Les mer