Nyhetsarkiv

Ny arkitektur på system for online-bookingløsninger

12.05.2016

Wakanow er et av Afrikas største reisebyråer og er i stor vekst, de tar nå frem et nytt og fremtidsrettet system for å håndtere online-bookingløsninger.

Systemet består av en web løsning, og native APP’er for iOS og Android. Triona har fått ansvaret for å ta frem ny arkitektur og sikre en god kvalitet på utviklingsteamet som er etablert i prosjektet.

Wakanow har i løpet av de siste fem årene vokst til å bli et av Afrikas største reisebyråer. Hovedmarkedene for Wakanow er idag Nigeria og Ghana, men de arbeider også med "Destination Africa" som skal selge pakketurer fra f.eks europeiske til afrikanske destinasjoner.

De arbeider nå med å ta frem ny arkitektur på sine online-bookingløsninger for å holde seg i forkant av utviklingen. Det er en totalpakke som bygges fra bunnen av, og systemet består av en rekke api-er som til dels er tilknyttet eksterne innholdsleverandører. Det er et administrasjonssystem med business rule management og administrasjon av eksterne leverandører, samt front-end for kunder. Kundeweben skal være på web, samt native iOS og Android.

Trionas ansvarsområde har i tillegg til den tekniske arkitekturen vært hjelp med oppbyggingen av et internt utviklerteam hos Wakanow i Dubai. For tiden stiller Triona med teknisk ledelse/arkitekt på prosjektet, samt utviklingsressurser.

Prosjektet har sterkt fokus på kvalitet i alle ledd og langsiktig planlegging. Ved sterkt fokus på code review for kompetansespredning og kvalitet, er målet å bygge opp kompetanse hos teamet i Wakanow, og samtidig bygge et system som skal kunne tilpasses fremtidige endringer.

Plattformen som benyttes er i hovedsak Microsoft, med hosting på Azure og prosjektstyring og source control (Git) via Visual Studio Online.