Nyhetsarkiv

Triona leverer et nytt system for skiltstyring

14.12.2017

Triona lanserer sammen med Euroskilt et nytt og fleksibelt system for skiltstyring. Systemet støtter både lokal styring og fjernstyring fra vegtrafikksentralene hos Statens Vegvesen.

I samarbeid med Euroskilt har Triona utviklet en ITS Stasjon for styring av skilt produsert av Yaham og Ortana. ITS Stasjonen som benyttes til skiltsyringen bygger videre på kunnskap som er opparbeidet gjennom et tidligere OFU prosjekt i perioden 2014-2016.

Løsningen har en integrasjon mot vegtrafikksentralen gjennom OPC-UA standarden og grensesnitt definert av Statens Vegvesen. Dette gjør at Vegtrafikksentralen kan styre alle fullgrafiske skilt på en enhetlig måte uavhengig av skilttype og størrelse. I tillegg til dette kan skiltet manuelt styres fra et HMI panel som er lokalisert i et kontrollskap ved skiltet.

 

Systemet har nå passert Euroskilt sine FAT tester (Factory Acceptance Test) og er planlagt installert på to strekninger i Kristiansand med en full integrasjon med vegtrafikksentralen i Porsgrunn. Nedenfor er noen bilder fra FAT testene som viser skapet med HMI panelet og det ene fullgrafiske skiltet som skal styres av ITS Stasjonen.