Nyhetsarkiv

Triona muliggjør helautomatiske direktesendinger

22.11.2019

Triona har lenge vært en utviklings- og driftspartner for LiveArena Broadcast AB angående deres  Microsoft Azure-baserte programvareplattform. I løpet av våren signerte både det norske og det svenske ishockeyforbundet en avtale med Live Arena og deres partner SH Television AB om å muliggjøre helautomatiske livesendinger av ishockeykamper basert på LiveArenas konsept "Broadcast Arena", en teknologi basert på AI. For å gjøre dette mulig bidrar Triona også til finansieringen av introduksjonen av konseptet i 30 ishaller i Norge.

Den nye teknologien gjør at ingen personer trenger å være involvert i produksjonen. Automatiske produksjoner medfører også at all ungdoms- og juniorhockey fra aktuelle arenaer vil kunne sendes og dokumenteres med målsetning om å:

  • Øke engasjementet blant aktive og berørte
  • Øke interessen for sporten generelt og dermed generere flere utøvere
  • Øke spillernes sikkerhet
  • Skape nye muligheter for utdanning og analyse

"Det er veldig gøy å nå kunne tilby hockey på alle nivåer fra u14 og oppover. Det er et viktig skritt for å utvikle og øke interessen for ishockey enda mer i Norge. Med hjelp av den nye AI-baserte teknologien vil vi dermed kunne øke servicen og tilgjengeligheten med lavere arbeidsinnsats fra frivillige krefter, et skritt i riktig retning som virkelig er rett i tiden. Det er også bra av sikkerhetsmessige årsaker at alle kamper er dokumentert”, sier Kristoffer Holm i Norges ishockeyforbund.

Fra Trionas side er vi spesielt positive til å bidra til at dette også fører til en mer likestilt hockeyverden, der ikke bare elitehockey for menn får sendetid. Gjennom tjenestene vil også hockey for kvinner og menn på andre nivå enn elitenivå få muligheten til å bli sendt live. Det at vi håndterer den underliggende Azurebaserte programvareplattformen, som med dette får enda større trykk, gjør at vi fortsetter å utvikle vår kompetanse innen Azure og media. Vi ser også flere nye interessante muligheter der bl.a. AI kan brukes til bildeanalyse innenfor logistikk og infrastrukturrelaterte virksomheter.