Jobbe her

Birte Midjås

I Triona vil vi hedre alle kvinner, og spesielt de som jobber med teknikk/IT. I den anledning har vi tatt fram en serie med portrett som løfter fram og viser noen av våre verdsatte kvinnlige medarbeidere og forbilder. I en teknisk innrettet bransje med stor mannsdominans jobber vi kontinuerlig for å øke kvinners tilstedeværelse på alle nivåer og posisjoner. Vi er glade for alle som har valgt å arbeide hos oss og vi jobber hele tiden med å få inn flere kvinner i Triona!

Birte har alltid vært interessert i matematikk og liker problemløsning. "Jeg vokste opp med hullkort. Min far jobbet tidlig med data". At hun valgte en masterutdanning innen telematikk og data var derfor ganske naturlig. Etter utdanningen jobbet Birte med maskinvarenær utvikling og med språk som C og Assembley. Etter en stund ble det fokus på systemer for eiendomsforvaltning, og etter hvert startet Birte sitt eget selskap. "Jeg så at flere kunder innførte systemer, men hadde problemer med å endre arbeidsprosesser og få rett datakvalitet. Konsekvensen av dette var at kundene ikke fikk fordelene og effektene de søkte. Jeg ønsket å hjelpe kundene med dette." Karrieren gikk videre gjennom en ansettelse hos Statens vegvesen, og Birte begynte å jobbe med infrastruktur og trafikk. Tiden i Statens vegvesen ga en bred forståelse for disse områdene og håndteringen av blant annet geografisk informasjon. Der møtte hun Triona, og i april 2017 startet Birte på Trionas kontor i Oslo.

"Det som driver meg er å få bidra til å effektivisere virksomheter ved å arbeide for bedre dataflyt slik at bedriftene får den informasjonen de trenger". Birte synes det er inspirerende å delta i problemløsning der man jobber tett med tekniske eksperter. "Det er derfor jeg valgte å starte i Triona. Her kan jeg jobbe med teknisk prosjektledelse. En styrke jeg har er å få kolleger og kunden til å forstå  hvordan den delen de jobber med bidrar til helheten. Min bakgrunn gjør det enkelt for meg å snakke med teknikere og forklare hvordan saker henger sammen og hva som er viktig. En del av dette er å jobbe med prosesser og å tydeliggjøre hvordan de ulike aktivitetene fører til resultater. Birte trives godt i Triona. Her har hun varierte arbeidsoppgaver og det er "kort veg" i organisasjonen. "Jeg kan påvirke utviklingen av Triona".

Å være kvinne i IT-bransjen har krevd en del "bein i nesen". "I utgangspunktet handler det om at det forventes mer av oss, eller når jeg tenker etter så er det nok vi kvinner som stiller høye krav til oss selv. Men å jobbe med teknologi er morsomt, så jeg oppfordrer virkelig yngre kvinner til å velge vår bransje." Kvinner blogger generelt mer enn menn, og områder som brukergrensesnitt tiltrekker seg også kvinner. Derfor tror Birte at flere kvinner på sikt vil jobbe med IT. Men for å gjøre det mulig må man nok jobbe med spørsmålet allerede i tidlig alder og gi eksempler på hva man f.eks. kan bruke matematisk kunnskap til så vel som hvordan den kan bidra til innovasjon i samfunnet.